Potpisan ugovor o financiranju projekta – HKO-ELE

U petak, 22. ožujka 2019. godine održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, prof.dr.sc. Drago Žagar, potpisao je ugovor o financiranju projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za sveučilišne studijske programe u području elektrotehnike – HKO-ELE“.

Cjelokupni iznos ukupne vrijednost projekta od 3.991.805,70 kn financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba projekta započela je potpisom ugovora 22.03.2019., uz predviđeno trajanje projekta od 30 mjeseci.

Cilj projekta je definirati standarde zanimanja i standarde kvalifikacija sveučilišnih studija elektrotehnike na razini Republike Hrvatske te na temelju standarda koji će biti definirani tijekom projekta unaprijediti postojećih 14 studijskih programa koje izvode institucije partneri.

Sektor elektrotehnike, uključujući područja (elektro)energetike, robotike, biomedicinskog inženjerstva, tehnologije naprednih komponenata i posebno područje informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT), predstavlja jedan od najpropulzivnijih sektora, zbog čega je važnost sadržaja i izvedbe studijskih programa u ovome području od iznimnog značaja za razvoj gospodarstva, ali i društva u cjelini. Naime, navedeno područje predstavlja jedan od rijetkih sektora za koji „Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2018. godinu” u većini županija predlažu povećanje upisnih kvota. Projekt će u navedenom području urediti sustav kvalifikacija na temelju Zakona o Hrvatskom kvalifikacijom okviru (HKO) te metodologije propisane Pravilnikom o Registru HKO-a.

Korisnik projekta je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, a partneri na projektu su Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet, Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, Hrvatska udruga poslodavaca i Društvo za oblikovanje održivog razvoja.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.