Održana je konferencija za medije i predstavljanje projekta

Dana 3. rujna 2019. u Vijećnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek održana je konferencija za medije i predstavljanje projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za sveučilišne studijske programe u području elektrotehnike – HKO-ELE“. Projekt je odobren u sklopu poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja” i financira se iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Cilj ovog projekta je na razini Republike Hrvatske definirati standarde zanimanja i standarde kvalifikacija sveučilišnih studija elektrotehnike uključujući informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te sukladno tome unaprijediti postojećih 14 studijskih programa koje izvode institucije partneri.

Nositelj projekta je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), a provodi se u partnerstvu sa sedam ustanova: Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet, Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, Hrvatska udruga poslodavaca i Društvo za oblikovanje održivog razvoja.

Projekt je započeo s provedbom 22. ožujka 2019. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 3.991.805,70 kn.

Izvor fotografija: Andrea Ilakovac/Glas Slavonije